Folkmusikduon Pettersson & Fredriksson bildar tillsammans med slagverkaren Magnus Lundmark gruppen Sotali. Egna kompositioner blandas med traditionell musik från Västerbotten. Improvisation varvas med finkänsligt melodispel, hårt svängande riff och spännande slagverk. Trion blandar moderna och traditionella uttryck. 

 

Nyckelharpsspelaren Daniel Pettersson är riksspelman och blev världsmästare i nyckelharpa år 2000. Han har studerat vid Eric Sahlströmsinstitutet och Malungs Folkhögskola och har spelat in skivor för Franska Riksradion (Ocora), Eric Westberg Vocal Ensemble; turnerat med Västanå Teater och Västerbottensteatern med mera. Han kommer från det lilla samhället Boliden och bor nu i Umeå.

Magnus Lundmark är en slagverkare som inspireras av många olika musikstilar. Han medverkar i flertalet grupper och är nu aktuell med Junekvintetten. Magnus har tidigare spelat med folkmusikgrupperna Sågskära och Fribo. Han är född i Storvik, Gästrikland och bor på Öland.

Daniel Fredriksson spelar låtmandola och luta. Han spelar med bland andra Ulrika Bodén Band, Lutes of The World och Albatross, har gjort musik för film och scen och har en doktorandtjänst i musiketnologi vid Umeå Universitet. Han kommer från Skellefteå men bor nu i Falun.

Recension

"Det är så vackert, så tårträngande att man ryser"                                                                             
- Bo Levander, Jönköpings-Posten
  • Black Twitter Icon